CAFFE ITALIA

KÁVA PRE NÁS NIE JE LEN NÁPOJ ALE UMENIE

Caffe Italia nezamýšla byť len spoločnosťou na výrobu presso kávy, ale rozhodla sa byť nástrojom pre zlepšenie života. Ľudia ktorí si vedia vybrať správne potraviny už začali cestu k zlepšeniu osobnosti a sú protagonistami svojho života. Chceme prispieť tým čo vieme najlepšie. Výrobou najlepšieho espressa, vzdelávaním ľudí ako piť espresso a ponúknuť ho na celom svete. Caffe Italia je tím, ktorý zdieľa túto filozofiu a uplatňuje ju každý deň. Ľudstvo, na to aby sa zdokonalilo musí vedieť a  byť schopné najlepšie využívať plody prírody. Káva je bezpochýb jednou z týchto plodov. Toto je príčina, prečo sme popri výrobe tej najlepšej kávy,  sľúbili aj formu vzdelávania, ktorá je potrebná. Chceme Vás naučiť ako spoznať a pripraviť to najlepšie espresso.

VÝROBA KÁVY

PRAŽENIE A TAJOMSTVO NÁŠHO ÚSPECHU

Výrobný cyklus, od zrna k POD sáčku je celý zabezpečený v rámci nášho podniku. Praženie je process, ktorý robí kávové bôby jedlými,  zabezpečí arómu a organoleptcký profil, ktorý charakterizuje každý druh kávy. Dobrý predajca kávy môže poznať techniku, ale pre získanie lahodného espresa treba poznať umenie praženia kávy. Toto sa dá dosiahnuť len láskou ku káve, nikdy-nekončiacim výskumom, a každodenou túžbou zdokonalovať sa.

Caffe Italia si vybrala tradičnú metódu, ktorá umožnuje zdôrazniť ušlachtilosť a komplexnosť kávy vyššej kvality. Jedine pomocu tradičných metód môžeme kontrolovať premenu každého zrna v priebehu procesu, a uistiť sa, že konečný produkt spĺňa požiadavky  pre chuť a zdravie. Počas tradičného procesu zrno stráca váhu: štruktúra zrna sa mení od tvrdého, elastického na krehké a zrno získa nám dobre známy hnedý odtieň. Chemická premena so zreteľom na znižovanie zložiek ako voda, cukor, kyselina chlorgénová a trigonelínu, ktorého znížená koncentácia zvyšuje stráviteľnost budúceho espressa, kde sa vytvárajú stovky dalších zložiek, ktoré sa podieľajú na osobitej aróme kávy. Každý druh kávy, každá dávka kávy reaguje na process praženia rozdielne, preto musí byť process stratostlivo monitorovaný technologickou a optickou kontrolou. Z tohoto dôvodu sme sa rozhodli realizovať praženie  pre každú zmes našej značky oddelene.

Vlastne veríme, že len pomalým, správnym a špecifickým spracovaním sme schopný ponúknuť Vám espresso s najnižsím obsahom nečistôt, alebo aromatických zložiek: náš jazyk ich definuje ako zlú chuť a v našom organizme zapríčiňujú nepríjemý pocit nestráviteľnosti, pocit pálenia a v extrémych príapadoch problém s pečeňou, črevami alebo nervovým systémom. Zmiešavanie sa vykonáva pomocou automatických strojov, naprogramovaných na zmiešanie rôznych zmesí na základe receptov od Caffe Italia.